ZoneOffer - Tilbud & Madspild
Åbn i appen ZoneOffer
Åben
Tilbud, madspild og planlægning

Tilbud, madspild og planlægning

Tilbud, madspild og planlægning. ZoneOffers store guide til billigere priser

Det bliver dyrere og dyrere…

I disse tider går der nærmest ikke en dag uden at man hører eller læser om stigende priser. Spørger man de store dagligvarer butikker om deres synspunkter på dette, ja så er de fuldstændig enige. I medierne fortæller de om, hvordan deres omkostninger er stigende, og at de derfor bliver nødt til at sætte priserne op. Dette kan vi desværre ikke gøre noget ved hos ZoneOffer, men til gengæld kan vi give dig vores bedste bud på, hvordan du får pengene til at række længere. Det er det denne artikel handler om.

Madspild - mere end 10.000 madspildstilbud HVER DAG!

I Danmark bliver der, hvert år smidt næsten 900.000 tons spiseligt mad ud. Det svarer til, at der bliver smidt mad ud for mere end svimlende 10 milliarder kr. om året. Hos ZoneOffer har vi derfor for alvor sat kampen ind mod madspild. Vi indsamler madspildsvarer fra hele Danmark tidligt om morgenen, så vi altid kan give et frisk overblik over madspildsvarer i de danske varehuse som handler med fødevarer.

Vi har samlet madspildstilbudene fra ALLE Nettos 500+ butikker, og du kan derfor let få et overblik, hvilke daglige tilbud din lokale Netto har. Ud over Netto præsenterer vi bl.a. også tilbud fra Bilka, Føtex og onlinebutikken Motatos, som har specialiseret sig indenfor madspildstilbud. Hos Motatos har de ofte varer på tilbud til 50-90% af normalprisen så hvis du ikke allerede har prøvet dem, så er det helt sikkert værd at få tjekket dem ud.

Som eksempler på fantastiske tilbud kan nævnes:

  • Heinz Ketchup til kun 1 kr. (90% rabat)
  • Toiletpapir til kun 1 kr. (90% rabat)
  • Daim pose til kun 7 kr. (80% rabat)
  • To pakker opvasketabs for kun 10 kr. (75% rabat)

Ved at fokusere på madspildstilbud gør du ikke kun noget godt for din pengepung, men også for miljøet!

Varer der ofte er på tilbud

Supermarkederne ved bedre end nogen andre, hvilke varer, der lokker kunderne ned i butikkerne. Derfor er mange af vigtige varer ofte på tilbud. Det gælder bare om at finde den butik, som har varen på tilbud i netop den uge. Nedenfor giver vi dig nogle eksempler på de essentielle varer som du næsten hver uge kan spare rigtig mange penge på. 

Bemærk at denne sektion er blevet opdateret i efteråret 2022 i forlængelse af den kraftige inflation som har gjort priserne - og dermed desværre også tilbuddene - markant dyrere
  • Smør vil du ofte kunne spare 30% eller mere på. Dette gælder både de kendte mærker som fx Lurpak eller Kærgården, men også andre mærker har ofte store rabatter. Vi har set historisk set Lurpak priser helt ned til under 7 kr., men ofte vil ca. 20 kr. være at betragte som et godt tilbud
  • Dolmio pastasauce bruger rigtig mange familier i forbindelse med diverse pastaretter – også selv om normalprisen er over 25 kr. Minimum hver 2. uge kan man finde tilbud på Dolmio ned til 15 kr. pr. glas, og en sjælden gang helt ned til kun 10 kr. Så her ligger, der også en 50% besparelse.
  • Bleer er selvsagt noget alle småbørnsfamilier bruger, og de er desværre meget dyre. Priserne afhænger meget af hvilket mærke og type man køber, men som en god tommelfingerregel så kan man som regel spare 20-30% på de tilbud som forretningerne giver på bleer.
  • Skyr er en vare mange bruger, og som også kan være rigtig dyr. De fleste steder koster et kilo skyr over 30 kr., men ofte vil man kunne finde priser helt ned til 20 kr. Her kan man altså også spare mere end 50%, hvis man blot finder det rigtige tilbud.
  • Æg er også en naturlig del af de fleste husholdninger og også her er der penge at spare. Hvor stor en rabat man kan finde afhænger af mærket og typen (fx skrabe, fritgående eller økologisk), men som udgangspunkt burde man kunne finde æg til en rabat på minimum 30-35%. Er normalprisen fx over 30 kr. på økologiske æg vil man ofte kunne finde disse æg på tilbud til omkring 20 kr. – en sjælden gang helt ned til kun 15 kr.

Få de ALLER bedste tilbud hver uge med ZoneOffer

Hos ZoneOffer skanner vi hver eneste nat (365 nætter om året!) markedet for millioner af varer, priser og tilbud. Vi sammenligner nuværende priser med førpriser, og vores robot rangerer tilbuddene efter, hvilke tilbud, der er bedst. Når vi har overblikket sender vi det bedste tilbud fra hver af vores mere end 3.500 butikker ud til de brugere som har valgt at følge butikken. Følger du fx en rema1000 butik får du en push besked med rema1000s bedste tilbud i indeværende uge. Følger du også en Netto butik, ja så får du også deres bedste tilbud. Det hele er selvfølgelig fuldstændig gratis.

De bedste dagligvarer tilbud lige nu kan du ser her.

Sorter tilbuddene på pris, afstand eller største rabat!

Med ZoneOffer appen gør vi det muligt for dig at sortere på pris, afstand eller største rabat. Nogle gange sidder man hjemme i sofaen og vil bare have overblikket over dagens eller ugens bedste tilbud, hvorimod man andre gange står et sted, hvor man bare har brug for det bedste tilbud i nærheden. Med ZoneOffer kan du sortere tilbuddene som du vil, og hvis du har fundet en vare man kan købe online så tager vores blå købsknap dig direkte til butikkens onlineshop.

Tjek kiloprisen

Husk det altid er vigtigt at tjekke kiloprisen. Et slagtilbud kan se rigtig godt ud, men nogle gange er kiloprisen faktisk dyrere på det produkt, der er på tilbud end det samme produkt i en større eller mindre emballage. Et godt eksempel er Nutella, hvor de store glas en gang imellem er på tilbud, men tjekker man ordentligt efter vil man opdage, at kiloprisen faktisk stadig er dyrere på det glas som er på tilbud end et almindeligt mindre glas.

Det samme kan også nogle gange gøre sig gældende ved fx forskellige typer af hakket kød og flæskesteg.

Tjek derfor altid kiloprisen så du sikrer dig du ikke bliver snydt!

Planlægning

En af de bedste måder at sikre sig billigere priser på er desværre også en af de sværeste. Nemlig planlægning. Hvis du kan planlægge dit forbrug af diverse varer længere tid ad gangen, sikrer du dig både at du i højere grad løbende kan slå til når du ser et tilbud på de varer du skal bruge, men du sikrer dig også samtidig, at du ikke pludselig foretager dyre impuls eller bliver tvunget til at købe en vare alt for dyrt fordi du SKAL bruge den til aftensmaden. 

Der findes mange forskellige måder man kan planlægge på, men helt overordnet er vores råd, at man forsøger gradvis at starte planlægningen i det små. Først et par dage frem, så en uge frem og efterhånden som man får mere og mere styr på det måske ligefrem 2-3 uger frem. Dette er dog selvfølgelig langt lettere sagt end gjort.

"Populære søgninger"

Med Zoneoffers nye “populære søgninger” feature viser vi dig, hvad andre søger efter lige nu. Vores data viser – ikke overraskende – at danskerne især søger efter tilbud på bl.a. smør og bleer. Fordelen ved denne feature er dog, at du som bruger af ZoneOffer appen kan blive gjort opmærksom på gode tilbud lige nu som du måske ellers ikke ville have været opmærksom på. Er der fx en uge, hvor mange pludselig søger på ”Coca-Cola” ja så er der formentlig en god chance for, at der netop i den uge er et super godt tilbud på Coca-Cola, og så gælder det jo om at slå til, hvis det er noget man en gang imellem alligevel køber.

Lav en indkøbsliste - og brug den!

En af faldgruberne når du handler ind er, at du køber ting som du egentlig ikke havde planlagt. Dette ved Supermarkederne godt, og dette er en af begrundelserne for deres fristende tilbud. Måden du kommer ud over dette er ved at have en specifik indkøbsliste klar hver gang du handler – og at du så sikrer dig at du har den med og bruger den!

Her kan du overveje, at bruge ZoneOffers indkøbsliste feature. Ugens bedste tilbud kan du tilføje direkte til din aktuelle indkøbsliste, og du kan endda let dele indkøbslisten med andre i din familie eller venner. På den måde har du altid din indkøbsliste ved hånden, og I kan let hjælpe hinanden med at huske på, hvad det er, der mangler. 

Køb stort ind, men...

Helt overordnet er vores råd, at man køber stort ind når man ser en vare med et godt tilbud. Der er dog i den forbindelse en række ting man skal være opmærksom på.

For det første skal man være opmærksom på, hvor mange antal af varen man kan få til den gode tilbudspris. På de aller bedste tilbud er der ofte et maksimum antal så hver altid opmærksom på det. Jo flere varer du køber til den normale pris jo dårligere bliver besparelsen.

Overvej derudover, hvor lang tid varen du køber på tilbud kan holde sig. Klassiske kolonialvarer som fx pasta, syltetøj og diverse dåsevarer kan selvfølgelig holde sig i rigtig lang tid så her vil der ofte ikke være problemer i at købe stort ind. Har du til gengæld fundet et rigtig godt tilbud på mælk, ja så er det jo ligegyldigt, hvis du ikke når at bruge mælken inden udløbsdatoen. Lige meget godt et tilbud er så er det pr. definition et dårligt tilbud, hvis det ender med at den købte vare slet ikke bliver brugt!

Frys ned

I forlængelse af ovennævnte omkring udløbsdatoer og store mængder så er det værd at overveje om nogle af de varer man køber på tilbud kan fryses ned. Det meste kød, smør og brød tager fx ikke skade af at blive frosset ned (hvis det bliver gjort ordentligt og i tid nok inden udløbsdatoen), så med disse varer kan man godt købe stort ind selv om man ikke når at bruge det hele inden udløbsdatoen.

Fordele og ulemper ved at bestille online

Online bestilling af dagligvarer/madvarer bliver mere og mere populært, og flere og flere af de traditionelle og store dagligvarebutikker tilbyder efterhånden denne feature. En af fordelene ved at bestille online er, at man ikke i samme grad som, hvis man handler fysisk bliver lokket af særtilbud. Der er selvfølgelig masser af tilbud online, men som udgangspunkt bliver man altid mere fristet når man står nede i den fysiske butik.

En af ulemperne er selvsagt at det er dyrere. Både selve leveringen, men også ”pakkegebyrer” forøger omkostningerne ved at handle online, og det kan derfor hurtigt blive en dyr fornøjelse at handle dagligvarer online, hvis man ikke er meget struktureret og opmærksom på de ekstra gebyrer der løber på.

Vi vil i en senere artikel lave en guide til ”the dos and the donts” når det kommer til online dagligvarehandel.

Gratis levering af Take Away

Lige meget hvor meget man optimerer sine indkøb og tilbudsjagt så kan det ikke undgås at planlægningen nogle gange glipper (eller at man bare har lyst til take away). Derfor har ZoneOffer indgået et samarbejde med RoomService om i en periode at levere take away med gratis levering, hvis man bestiller gennem ZoneOffer. Dette kan du se og læse mere om i appen, eller du kan klikke her og få overblikket over de lækre take away restauranter.

Elsker du tilbudsaviser?

Danskerne elsker at læse tilbudsaviser, og hos ZoneOffer må vi også erkende, at det kan være hyggeligt at sidde stille og roligt og gå ugens avis fra den lokale butik igennem.

Derfor har vi også dedikeret et særligt afsnit af vores app til tilbudsaviser. Her samler vi hver uge tilbudsaviserne fra alle Danmarks fødevarebutikker, så du let kan scrolle gennem de aviser der er relevante for dig. På den måde er du fri for at lede en masse forskellige steder efter avisen, og du hjælper samtidig miljøet ved ikke at bruge de fysiske tilbudsaviser. 

Her på vores hjemmeside får du også let adgang til alle de vigtige tilbudsaviser. Hvis du klikker på tilbudsaviser kommer du direkte til sektionen.

Sidder du inde med flere gode råd?

Er du blevet inspireret af vores guide eller har du flere gode råd til, hvordan man kan optimere indkøbene så er du velkommen til at skrive til os. Vi vil også meget gerne høre om, hvilke butikker og varer du kan anbefale, og hvad du gør i dagligdagen for at modvirke de stigende priser.

Du kan skrive til os på info@zone-offer.com. Vi vil meget gerne høre fra dig.

Share This Post