ZoneOffer - Tilbud & Madspild
Åbn i appen ZoneOffer
Åben
Håndhygiejne

Håndhygiejne når du handler ind i butikkerne

 Fra onsdag 18. marts 2020 kl. 10:00 er der nye regler når du skal handle ind i dagligvarebutikkerne. Vi giver dig her en kort guide om, hvad du skal være opmærksom på i forhold til din håndhygiejne.

Sådan opnår du god håndhygiejne

Nedenfor følger en step-by-step guide til, hvordan du skal forholde dig i butikkerne. Det er vigtigt at være så opmærksom om overhovedet muligt.

1) Hold afstand

Hold en sikker afstand til andre. Både personale og andre kunder. I de største dagligvarekæder er der allerede sat markeringer op. Følg dem!

2) Kortvarig kontakt

Det er vigtigt, at man er så kort tid som muligt i butikken. Det er samtidig vigtigt, at du ikke har længerevarende kontakt med hverken kassemedarbejderen eller andre handlende. Dette gælder også når du skal betale. Læg varerne op på båndet, og træd derefter et skridt tilbage så du ikke er for tæt på kassemedarbejderen.

3) Tag alene på indkøb

Vi kender det alle sammen. Det er hyggeligt at være ude og handle med familien. Gør det ikke i øjeblikket! Tag alene ud og handle og lad børn, mand, hustru – og ikke mindst bedsteforældre! – blive hjemme.

4) Stop brug af kontanter

Vi har i Danmark muligheder for kontaktløs betaling – brug dem! Dankort eller Mobilepay kan anvendes i alle dagligvarer butikker så der er ingen undskyldning for at stå og fumle med kontanter. Der kan være virus på pengene, så ingen grund til at bruge dem. Brug kontaktløst kort så meget som muligt. Hvis du har brug for at indtaste en pinkode så sørg for at vaske eller sprite dine hænder af bagefter. Sådan opnår du en god håndhygiejne.

5) Rør ikke ved dit ansigt

Vi kender det alle sammen. Et eller andet klør og man klør igen. Gør det ikke, hvis du vil bibeholde den gode håndhygiejne. Coronavirusen kommer ind gennem øjne, næse og mund, og det er derfor du ikke risikere at bringe virus direkte op til ansigtet.

6) Hav håndsprit på dig

Sørg for at have håndsprit på dig (i tasken, bilen eller lommen) og sprit af ofte. For at opretholde en god håndhygiejne bør du sprite af når du har været i kontakt med overflader, hvor andre også har været i kontakt

7) Host og nys ned i dit ærme

At holde hånden op for munden når man nyser eller hoster er efterhånden et meget forældet råd. Det ødelægger fuldstændig håndhygiejnen, hvis du hoster virus ned på hånden. Sørg i stedet for at hoste ned i dit ærme.

8) Brug kun handsker når det er nødvendigt

Mange butikker er i dag begyndt at opsætte handsker til brug for kunderne. Hvis du bruger dem under hele indkøbsturen så opnår du som udgangspunkt en god håndhygiejne, men du risikerer at sprede smitten rundt omkring i butikken. Brug dem når du rører ved varer med ”åben” emballage. Tag dem derefter af og smid dem ud.

9) Gå på indkøb når der er få i butikken

Hvis det er muligt så tag ud og handle på tidspunkter, hvor der ikke er mange andre mennesker i butikken. På den måde undgår du helt at få ødelagt din håndhygiejne og du er med til at sikre andre mennesker. Gå på indkøb online, hvis det er muligt.

10) Hvis du er syg så bliv indendøre

Hvis du føler dig syg – lige meget om det er med Coronavirus eller ej så bliv hjemme. Få andre til at foretage dine indløb. Coronavirusen smitter hurtigt, så hvis du har ender du med at smitte utroligt mange, hvis du tager på indkøb. Også selv om din egen håndhygiejne er i top.

Panikagtig stemning er der ingen grund til

Husk at alle de store fødevarekæder har garanteret at der er nok varer til alle. Tag det derfor stille og roligt og køb ikke ind til flere måneder ad gangen. Der skal nok være nok varer til alle.

Løbende opdatering via ZoneOffer app

Vi opdaterer dig løbende omkring situationen – også de gode tilbud. Hvis du vil være up-to-date på, hvilke tilbud de forskellige butikker har, så download vores app.

Følg os på Facebook eller Instagram

Vi opdaterer løbende på situationen med Coronavirus og med gode råd. Følg os på Facebook eller Instagram og vær sikker på du hele tiden er opdateret. Du er også altid velkommen til at kontakte os med gode råd eller oplysninger. Skriv en mail til os på kontakt@zone-offer.com.

Share This Post